-
Junior Member
Bolno rame
Pozdrav,
imam problema s bolnim ramenom i zapravo čitavom lijevom rukom. Primjetila sam to prije 30 dana kada nisam mogla na terapijama za kralježnicu( operirala sam disk L5L6)napraviti vježbe koje zahtjevaju podizanje ruke i odmicanje od tijela. Dobila sam "blokadu" u rame i mjesec dana je bilo dobro. Zadnjih tjedan dana ne mogu rukom ništa.Pomičem je drugom rukom. Boli danju,a osobito noču, natečena je. Dobila sam Zaldiar i Brufene 600, ali oni samo smanje intenzitet boli na 30ak minuta. Na terapijama ne mogu izvesti gotovo ni jednu vježbu tom rukom od užasne boli. Moja liječnica op?e prakse kaže da to trebam izdržati i nakon terapija će mi biti bolje. Može li znati o ?emu se radi bez ikakve dijagnostičke obrade osim odokativnom metodom? Što da tražim kad ni sama ne znam što mi je?
-
Administrator
Pozz..
Kod ovakvih problema kakve navodite, najčešče se radi o problemu tetive supraspinatusa, infraspinatusa ili pak duge glave bicepsa. Naime dolazi do nakupljanja kalcifikata u tetivi, ona postaje neelastična, dolazi do čestih mikrofraktura i javlja se izraziti upalni proces.
Svakako bi vam preporučio napraviti dijagnostički ultrazvuk kojim možemo potvrditi upalu tetive, te ukoliko se radi o PHS u predlažem slijedeće:
Blokada 3x jednu tjedno kroz tri tjedna u kombinaciji sa Fizikalnom terapijom (laser, ultrazvuk i vježbe)
To bi trebalo smiriti bolove i vratiti pokretljivost